|

Igre, radionice, maskote i animatori za mališane na 4. Dječijem sajmu u Skenderiji

Igre, radionice, maskote i animatori za mališane na 4. Dječijem sajmu u Skenderiji
77
Klix.ba
27.10.2017. u 16:26
18
komentara
77

dijeljenja
1/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
2/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
3/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
4/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
5/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
6/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
7/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
8/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
9/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
10/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
11/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
12/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
13/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
14/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
15/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
16/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
17/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
18/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
19/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
20/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
21/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
22/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
23/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
24/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
25/25 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Na veliku radost mališana, ali i njihovih roditelja, u petak 27. oktobra 2017. godine u sarajevskoj Skenderiji svečano je otvoren 4. Dječiji sajam koji će trajati do 29. oktobra.
U ime Općine Centar koja je finansijski pomogla organizaciju sajma, otvaranju je prisustvovao načelnik Nedžad Ajnadžić, zajedno s vijećnicima Denisom Challengerom i Benjaminom Isovićem, kao i savjetnikom Jasminom Gerinom.

Dječiji sajam je vodeći događaj za djecu do 10 godina u regiji. Održava se dva puta godišnje, u proljeće u Rijeci, u jesen u Zagrebu, a od ove godine i u Mostaru i Sarajevu.

Ove godine Dječiji sajam, zahvaljujući brojnim partnerima i prijateljima, predstavlja trendove u proizvodnji dječije robe i opreme, te novitete koji doprinose formiranju i razvoju zdrave i sigurne porodice. Uz brojne igre, radionice, maštovite kutke, velike igraonice, maskote i animatore, mališani će imati priliku da na sajamskoj pozornici predstave svoj talenat i rad sa odgajateljima i roditeljima. Upravo festivalski dio sajma, koji će na centralnoj pozornici objediniti različite nastupe brojnih organizacija koje rade sa djecom izdvaja Dječiji sajam kao projekt koji pruža najmlađima priliku da se njihov glas, riječ, talenat i trud vide i čuju.

Kao društveno odgovoran projekt čiji organizatori su Udruženje Moderno društvo i Cuspis Group, Dječiji sajam nastavlja saradnju s institucijama i zanimanjima od javnog značaja, nastojeći kroz igru i zabavu djeci ukazati na njihovu ulogu i funkciju u društvu. Veliku posjećenost i zainteresiranost djece i roditelja sajam tretira kao prednost i priliku da se kroz projekt ukaže i na probleme u zajednici, značaj porodice i prava svakog djeteta, budeći dijete u svima nama. U skladu s tom misijom ovogodišnji cilj sajma je ukazati na važnost inkluzivnog procesa i razvijanje svijesti o tome da su sva djeca jednaka, s jednakim pravima te da smo kao društvo obavezni da svakom djetetu pružimo jednaku priliku.

Na Dječijem sajmu održava se također i niz predavanja i savjetovališta za roditelje gdje se pruža prilika za stjecanje novih znanja o zdravom i sigurnom odgoju djece, kao i o mnogim drugim temama vezanim za dobrobit djeteta i obitelji.

Ulaz na sajam je besplatan.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...