magazin
0

Igračice rugbyja se skinule gole za kalendar, pa dobile kritike

Klix.ba
Djevojke iz Camp Hill Rugby Cluba iz Velike Britanije su shvatile da im treba novac za njihove nove sportske planove, a kako novca nije bilo, one su se skinule i fotografisale za kalendar od čije prodaje će sakupiti potrebna sredstava.

Bez obzira na to što djevojke, odnosno žene, nisu fotomodeli i manekenke, to ih ne zabrinjava. Reakcije na njihov potez su različite, neki odobravaju, neki ne odobravaju ono što su napravile, ali zar nije uvijek tako? Šta god da neko uradi u životu, uvijek ima onih koji su za i onih koji su protiv. Čini se da su toga bile svjesne i igračice rugbyja.

Klub nema novaca, to je jasno, pa djevojke valjda zbog toga nisu ni angažirale profesionalnog forografa, šminkera i sve što ide uz snimanje za ovakav kalendar. Na društvenim mrežama, ali i u britanskim medijima ih neki osuđuju, neki pak kažu da su bile hrabre, te da su se pokazale onakvima kakve jesu, a ako neko hoće kupiti kalendar da pomogne njihovom klubu bilo bi dobro, ako neće to je njegova stvar.

"Ženski rugby nije baš sport koji zanima mnogo ljudi i ne donosi novce, pa smo se odlučili na ovaj korak da bismo zaradile", objašnjava menadžerica tima Jessica Ham. Međutim, nije se kalendar pretjerano svidio ni njihovim navijačima, prenose britanski mediji.

Bio ovo hrabar potez ili samo gaf sportistkinja iz malog britanskog kluba, nije ni bitno. Djevojke su već postigle puno toga, a prije svega da se čuje za njih, pa možda i dobiju neku donaciju.