SAD
0

Identifikovana Amerikanka koja je preskočila ogradu u zoološkom vrtu i plesala ispred lava

E. Sk.
Identifikovana je žena koja se nedavno popela u lavlju nastambu i zaplesala pred lavom u zoološkom vrtu u Bronxu, pišu strani mediji.

Policija je poručila da od građana traži pomoć u pronalaženju.

Policijska uprava u New Yorku saopštila je da je krivac Myah Autry. Ona je dijelila videozapise sebe kako se u subotu penje preko drvene ograde, a onda jednom mahne i pleše pred lavom.

Žena je od lava bila udaljena samo nekoliko metara pa je pravo čudo kako je prošla bez povreda.

Lav je zbunjeno gledao šta se događa, a ništa nije bilo jasno ni posjetiteljima zoološkog vrta, među kojima su uglavnom bili roditelji s djecom.

U videu se lav čini previše omamljen da bi se bacio, a žena izgleda neopterećeno čak i kada lav učini nekoliko koraka prema njoj.

"Želim mu se približiti. Dušo, volim te", govori žena u videu dok se penje preko drvene ograde.

Autry je prošle sedmice ilegalno ušla i u područje žirafa u zoološkom vrtu Bronx, saopćila je policija. Nakon susreta s lavom, žena koja koristi drugačije ime na društvenim medijima objavila je fotografiju sebe sa policajcima.

Nakon što se pojavio snimak incidenta, iz ovog zoološkog vrta poručili su da se žena dovela u opasnost.

"Ta je akcija bila ozbiljno kršenje i nezakonita posjeta koja je mogla rezultirati ozbiljnom ozljedom ili smrću. Postoje barijere i pravila koja štite posjetitelje, osoblje, i životinje", saopćili su.

Iz policijskog odjela u New Yorku traže da se Austry krivično kazni.