Trg Alija Izetbegović
42

Ice Garden sprema vikend pun zabave: Čizma Bolero, Proleteri i Karne zabavljaju posjetioce

M. A.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Najmagičniji mjesec do sada je počeo, a građani Sarajeva i brojni turisti na Trgu oslobođenje Alija Izetbegović mogu uživati u brojnim sadžajima koje nudi ledeni park Jana Ice Garden.

Kako su najavili organizatori, i ovog vikenda sve posjetioce očekuje puno osmijeha, rumenih obraza od zime, kuhanog vina, okusa i mirisa finih jela te prekrasnog ambijenta.

U ledenom parku postavljenje su brojne dekorativne instalacije koje su prava magična kulisa gdje nastaju zanimljive fotografije. Ledo igraonica za najmlađe je, kako su kazali, pravi mali kutak kreativnosti i zabave, a sve radionice su besplatne.

Za sve ljubitelje zimskih sportova, postavljeno je Tylol Hot sankalište, ali i klizalište od pravog leda koje pruža poseban doživljaj klizanja okruženo prekrasnom arhitekturom u samom srcu Sarajeva.

"Gastronomska ponuda u kućicama je prava gourmet street food varijacija, tj. ljubitelji dobrih zalogaja mogu naći raznovrsna jela od falafela, domaćih njoka, jela s roštilja, street sarmice, kreativne burgere, ali i domaće slatke knedle, vafle i mini palačinke", poručuju organizatori.

Oni dodaju da je Jägermeister Ice Cold Bar destinacija za sve koji traže uzbudljivo, drugačije i jedinstveno mjesto za afterwork druženje, opuštene večernje izlaske ili za uživanje u odličnim zalogajima uz koncerte omiljenog banda.

Pozornica u Jägermeister Ice Cold Baru i ovog vikenda ugostit će muzičare koji garantuju odličnu atmosferu. Večeras nastupaju Čizma Bolero i Proleteri, a u subotu sve posjetioce zabavlja sarajevski band Karne.