magazin
15

Humanitarna svirka za spas životinja u klubu Underground

Klix.ba
U sarajevskom klubu "Underground" u subotu, 12. januara bit će održana humanitarna svirka za pomoć organizaciji "Save the animals now".
Udruženje za zaštitu životinja "Save The Animals Now" osnovano je u novembru 2012. godine. Glavni cilj udruženja je pomoć napuštenim psima na ulicama kroz razne aktivnosti edukacije, prikupljanja sredstava za nabavku hrane i lijekova, te aktivnosti vezane za usvajanje zakona o dobrobiti životinja kojim bi se kažnjavale osobe za vršenje nasilja nad životinjama.

Do sada je Udruženje radilo intenzivno na buđenju svijesti o dobrobiti životinja kroz mnoge akcije, a jedna od njih održana je krajem decembra prošle godine u saradnji s prihvatilištem u Prači.

Pored toga, radi se na konstantnoj saradnji i s drugim udruženjima u vidu pomoći pri skupljanju finansijskih sredstava za kupovinu vakcina, sterilizacije, transporta udomljenih životinja i druge potrebe.

Na humanitarnoj svirci nastupit će bendovi "Otisak" i "The Leftovers", koji će napraviti odličnu atmosferu i zagrijati sve prisutne i ove hladne januarske noći.

Kupovinom ulaznice po cijeni od tri KM na ulazu u klub na dan svirke direktno se pomaže i akciji "Poziv će mi pomoći da preživim zimu", u okviru koje se na humanitarni broj 090 290 050 donira jedna KM u cilju pomoći napuštenim psima.