Božićno raspoloženje
115

Holiday Market donirao jelku i kićenje jelke Župi sv. Josipa na Marijin Dvoru

Klix.ba
Nakon fantastične zabave koju je za Badnju noć u Carlsberg Holiday Pubu napravio Evropa bend, danas na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu vlada prava blagdanska, božićna atmosfera.

Magično je Coca - Cola selo Djeda mraza, gdje posjetitelje Coca - Cola Sarajevo Holiday Marketa i danas očekuje Djeda mraz i njegov pomagač – elf, u čijem je društvu i fotograf spreman da ovjekovječi druženje djece, ali i onih starijih sa Djeda mrazom.

Zabava primjerena Božiću očekuje večeras posjetitelje Carlsberg Holiday Pub-a, gdje će neke od najljepših božićnih pjesama izvesti neponovljiva Marija Šestić u pratnji Sarajevo Jazz Guerille.

Coca - Cola Sarajevo Holiday Market događaj je na kojem se slave svi praznici koji se u Sarajevu već vijekovima obilježavaju krajem jedne i početkom naredne godine, a jedan od osnovnih ciljeva ove praznične, blagdanske manifestacije je afirmisati multietnički karakter Sarajeva.

Upravo želja da se radost blagdana širi na sve strane bila je razlogom zbog koje je ove godine Direkcija Coca - Cola Sarajevo Holiday Marketa donirala jelku i kićenje jelke Župi sv. Josipa iz komšiluka, pa plato ispred te crkve na Marijin Dvoru sada krasi okićena jelka visoka 10 metara.

Coca - Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost Fondacije Sarajevo Navigator i Udruženja ZUP Baščaršija, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, a dešava se uz podršku Grada Sarajeva, Općine Centar Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Ove godine Coca - Cola Sarajevo Holiday Market održava se u sarajevskom parku Hastahana od 05. decembra 2018. do 13. januara 2019. godine i nudi obilje zanimljivih sadržaja za sve generacije.