|

Hladno pivo i Gustafi zabavljat će Mostarce za Novu godinu

Hladno pivo i Gustafi zabavljat će Mostarce za Novu godinu
7
R. D.
12.11.2019. u 12:26
5
komentara
7

dijeljenja
Hladno pivo i Gustafi zabavljat će Mostarce za Novu godinu Foto: R. D./Klix.ba
Doček Nove godine u Mostaru ponudit će veći spektakl nego prošle, Zimskim gradom biće obuhvaćen veći prostor s više zanimljivih sadržaja, kazano je to na konferenciji za medije u Gradskoj upravi Grada Mostara. U posljednjim minutama 2019. godine s Mostarcima će pjevati Hladno pivo.
Doček Nove godine organizirat će se na istoj lokaciji kao i prošle godine, na poligonu iza Gimnazije, a producent tog dijela programa Mili Tiro kazao je da je program slagan prema mogućnostima.

"Dosadašnja iskustva su jako dobra, a tako i nastavljamo. Dječju Novu godinu imat ćemo 31. decembra u podne, a večernji program počinjemo mostarskom grupom Twist. Glavni dio programa su istarski bend Gustafi i glavne zvijezde Hladno pivo", kazao je Tiro najavivši za prvi dan Nove godine koncert Crvene jabuke.

Znajući popularnost Crvene jabuke organizatori očekuju jednaku posjetu obje noći.

Foto: R. D./Klix.ba Foto: R. D./Klix.ba


Novina ove godine je da će Zimski grad "Winterville by Coca Cola" biti podijeljen na više dijelova. Danijel Vidović, direktor Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, kazao je kako će "Advent by Winterville" biti otvoren 1. decembra ispred Kosače kad će se na prigodnom vijencu zapaliti i prva svijeća.

"Ovaj događaj zamišlkjen je kao spoj tradicionalnih predbožićnih manifestacija koje se dešavaju u našoj ustanovi, a sad izlazimo na trg", kazao je Vidović naglasivši da je ovdje akcenat na tradiciji, a ne na komercijalnim sadržajima.

Na Šetalištu, Korzu i Musali bit će organiziran "Market by Winterville" s brojnim prodajnim i kulturnim sadržajima.

Foto: R. D./Klix.ba Foto: R. D./Klix.ba


"Ideja je da od Šetališta napravimo jednu veselu ulicu gdje će se svirati muzika 24 sasta dnevno. S toliko muzike želimo dobiti taj ugođaj Wintervillea", kazao je Orhan Maslo iz Muzičkog centra Pavarotti.

Na interenet stranicama Grada Mostara danas će biti objavljen poziv za dostavu programa, a pozvani su svi kreativci, muzičari i drugi građani da dostave svoje prijedloge.

"Magic by Winterville" organizirat će se u Gradskom parku, a trebao bi obuhvatiti klizalište i kućicu s brojnim gastronomskim specijalitetima.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...