magazin
188

Hit predstava "Sunce tuđeg neba" Dragana Marinkovića Mace ponovo u Sarajevu

Klix.ba
Dragan Marinković Maca se, nakon četiri rasprodane izvedbe, vraća pred sarajevsku publiku sa regionalnom hit predstavom "Sunce tuđeg neba".

Predstava, koja je četiri puta napunila dvorane i nasmijala sarajevsku publiku do suza, bit će izvedena u Domu mladih 1. aprila sa početkom u 21 sat.

U predstavi "Sunce tuđeg neba" Marinković tumači lik "višenacionalnog i multikulturalnog" junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do nervoze i bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gdje se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

Ulaznice, po cijeni već od 10 KM, će se od ponedjeljka, 6. marta moći kupiti na blagajni BKC-a, na platou Skenderija te putem prodajne mreže kupikartu.ba.