Za 10.000 ljudi
35

Hari Mata Hari u novogodišnju noć u Sarajevu ušao pjesmom "Poletjela golubica"

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Nakon višesatnog zagrijavanja na binu kod Vječne vatre u 22:45 sati izašao je Hari Mata Hari, zvijezda ovogodišnjeg ispraćaja stare i dočeka nove 2019. godine. Velika muzička zabava počela je njegovom pjesmom "Poletjela golubica".

Velika zvijezda bosanskohercegovačke i regionalne muzičke scene izazvala je ovacije velikog broja građana koji su najluđu noć odlučili provesti u sarajevskoj ulici Maršala Tita.

Harijevi fanovi, znatiželjnici i ljubitelji dobrih zabava na otvorenom moći će uživati u njegovih brojnim hitovima kao što su "Lejla", "Prsten i zlatni lanac", "Emina", "Kao domine" i druge dobro poznate pjesme.

Muzička zabava ispred Vječne vatre u centru Sarajeva zvanično počela je oko 21 sat. Uz dobro raspoloženje i dobre vibracije na ulicama zagrijavanje vode DJ Dizzy Dee i Eldin Huseinbegović.

Isprva je feštu od 21 sat zagrijavao DJ Dizzy Dee, a nešto kasnije na scenu je izašao Eldin Huseinbegović. Oko 21:50 Titova ulica je već bila puna i sluti se dobra novogodišnja noć za pamćenje.

Huseinbegović je koncert započeo riječima "dobro veče Sarajevo" i pjesmom Dine Merlina "Da šutiš".

Prema procjenama naših reportera, u Titovoj ulici nalazi se oko 10.000 osoba koji su popunili glavnu sarajevsku promenadu sve od bine kod spomenika Vječna vatra do BBI centra.

U ulicu Maršala Tita prije nekoliko sati počeli su popunjavati brojni građani glavnog grada Bosne i Hercegovine, ali i neizostavni gosti iz regije i svijeta koji su odlučili pretposljednju godinu druge decenije 21. vijeka dočekaju baš pod sarajevskim nebom.

Na novogodišnji doček došle su i mnoge porodice s djecom, kako su nam rekli očekuju dobru zabavu.

"Nakratko smo izašli djecom, da prošetamo da vidimo kako će biti na dočeku. Mi inače volimo Harija on je pjevač moje mladosti i jako volim njegove pjesme. Očekujem, super provod, a mislim i da će vrijeme poslužiti", Sanel Salihović jedan od posjetitelja koncerta.

Na doček nove godine bilo je turista i iz Los Angelesa. Kako kažu došli su u Sarajevo kako bi bolje upoznali historiju ovog grada i zato što je ovaj grad drugačiji od mjesta u kojem žive, a posjetit će i Međugorje i Mostar.

Bilo je posjetitelja iz Slovenije. Ovo im je već drugi doček Nove godine u našem gradu. Kazali su da očekuju dobru zabavu kao što je bila i prošle godine. Naglasili su da vole Harijeve pjesme ali one nešto malo starije.

Svi gosti i posjetioci koncerta srdačno su dočekani pićem dobrodošlice, a zabavlja će ih i Groodvy, maskota Evropskog zimskog festivala za mlade.

Naravno, u Novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog svijeta uz najljepše Harijeve pjesme uvesti i spektakularan vatromet.

Da sve prođe u najboljem redu već satima se brinu jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a u pripravnosti su i dežurne mobilne stanice Hitne pomoći, kao i njihove kolege iz kantonalnih vatrogasnih brigada.

Svi zajedno će čuvati građane i goste Sarajeva do duboko u noć.