Nije testirana
537

Greta Thunberg saopćila kako je vrlo moguće da je imala koronavirus

L. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mlada aktivistica iz Greta Thunberg na svom je Instagramu saopćila kako je vrlo moguće da pri nedavnoj posjeti Njemačkoj zaražena koronavirusom.

Ova 17-godišnja Šveđanka vijest je saopćila preko Instagram objave, u kojoj je obrazložila zašto sumnja da je zaražena koronavirusom, dodavši i kako vjeruje da je zaražen i njen otac.

"Osjećala sam se umorno, tresla se i sušilo mi se grlo. Uz to sam i kašljala, a iste simptome je imao i moj otac, ali je kod njega situacija bila gora te je pored toga imao i povišenu temperaturu", objasnila je aktivistica.

Dodala je kako je posljednje dvije sedmice provela u samoizolaciji, kao i da je odvojena i od majke i sestre, koje nije vidjela otkako se vratila iz Njemačke, koja je i u vrijeme njene posjete bila jedno od najvećih žarišta pandemije. No, uprkos brojnim simptomima, Thunberg nije obavila testiranje jer zdravstvo u Švedskoj testira samo hitne i najkritičnije slučajeve.

"Ali, kad se u obzir uzmu simptomi i okolnosti, vrlo je vjerovatno da sam bila zaražena", dodala je.

Na koncu je napisala kako ne bi pretpostavila da je u pitanju koronavirus da je samo ona zaražena, ali je prema simptomima svog oca shvatila kolika je ozbiljnost situacije: "Moja prehlada je bila mnogo gora od koronavirusa. Da moj otac nije bio bolestan u isto vrijeme kad i ja, ne bih shvatila o čemu se radi".