Bangkok
0

Glumac David Carradine pronađen mrtav

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
David Carradine, glumac poznat po ulozi Billa u filmu "Kill Bill", pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Bangkoku, upravo je javio Fox News.

Njegov menadžer Chuck Binder kazao je da 73-godišnji glumac u Bangkoku snimao novi film. Filmska ekipa primijetila je da je Carradine jučer izostao sa večere, a kada je producent otišao do njegove sobe, pronašao je glumčevo beživotno tijelo.

Carradinova porodica još se nije oglasila povodom ovog tragičnog događaja, no njegov menadžer je glumčevu smrt nazvao 'šokantnom i jako tužnom'.

Iako je uzrok smrti još uvijek predmet istrage, do sada se pojavilo nekoliko proturječnih verzija o smrti glumca. Online servis The Nation tvrdi da mu je neidentificirani izvor iz tajlandske policije kazao kako se glumac koristeći konopac objesio u hotelskoj sobi.

Također, The Nation je objavio da je hotelska spremačica pronašla glumčevo polugolo tijelo ormaru u četvrtak ujutro, te da nije bilo znakova borbe ili napada.

David Carradine tokom karijere igrao je u više od 100 filmova. Publici je najpoznatiji po ulozi Kwaija Changa Cainea u TV seriji "Kung Fu" te po ulozi u američkoj seriji "Sjever i jug". Veliku popularnost je stekao glumeći u filmu Quentina Tarantina "Kill Bill".