magazin
0

Gisele Bundchen ubjedljivo najplaćenija manekenka

Sarajevo-x.com
Gisele Bundchen
Gisele Bundchen
Prema Forbes.com listi najbolje plaćenih manekenki u zadnjih 12 mjeseci, na prvom mjestu ubjedljijvo se nalazi Gisele Bundchen. Ova manekenka imala je najviše angažmana za poznate modne kuće kao što su Apple, Dolce & Gabbana i Roberto Cavalli kojima je zaradila 33 miliona dolara.

Dvadestešestogodišnja brazilijanka Gisele našla se prva na listi top 10 najbolje plaćenih manekenki u posljednjih 12 mjeseci. Atraktivna manekenka je najviše zaradila zahvaljujući angažmanu za Victoria's Secret, ali zavidne honorare dobila je radeći za mnoge poznate modne kuće - ukupno 33 miliona dolara.

[SLIKA]1[/SLIKA]Na drugom mjestu nalazi se Kate Moss sa "samo" 9 miliona dolara. Ova je manekenka uprkos nedaćama koje su je snašle zbog skandala u vezi s kokainom, uspjela stati na svoje noge. Kate je dobila nove angažmane kod Stelle McCartney i u italijanskoj kući sportske odjeće Belstaff. Također je pokrenula i vlastitu modnu liniju odjeće koja se prodaje preko TopShopa u Velikoj Britaniji.

Heidi Klum ja na trećem mjestu sa zarađenih 8 miliona dolara. Ona također radi za kuću "Victoria's Secret" i voditeljica je u emisiji "Project Runaway".

Dalje, u prvih pet, ulaze Adrian Lima i Alessandra Ambrosio sa po 6 zarađenih miliona dolara od angažmana u kući "Vicoria's Secret".

[SLIKA]2[/SLIKA]Iza njih se nalaze Carolyn Murphy sa zarađenih 5 miliona, Natalia Vodianova 4.5 miliona, Karolina Kurkova i Daria Werbowy sa po 3,5 miliona, Gemma Ward 3 miliona, Liya Kebede 2,5 miliona, Hilary Rhoda i Shalom Harlow sa po 2 miliona te Doutzen Kroes i Jessica Stam sa po 1,5 miliona dolara.

U rankiranju manekenki, Forbes.com je uzimao u obzir i druge podatke kao što su zadnji angažmani djevojaka, naslovnice i uopće relevantnost u modnoj industriji.