Hobi bivšeg predsjednika
19

George W. Bush slika portrete američkih imigranata i objavljuje knjigu o njima

E. Sk.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
George W. Bush, 43. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i slikar hobist, objavljuje svoju drugu knjigu slika.

Knjiga će se sastojati od portreta američkih imigranata koje je bivši američki predsjednik upoznao posljednjih mjeseci. Tačnije, knjiga će prikazati seriju od 43 portreta naslikana uljem, koji prikazuju američke imigrante, piše The Art Newspaper.

"Posljednjih 18 mjeseci slikao sam portrete i pisao priče o 43 imigranta koje sam upoznao. Drago mi je objaviti novu knjigu i izložbu u 'The Bush Centru' u čast novim Amerikancima koji su doprinijeli kulturnom bogatstvu, ekonomskoj vitalnosti, biznisu i obnovljenom domoljublju naše zemlje. Kao što sam rekao iz Ovalnog ureda 2006. godine, Amerika može biti zakonito društvo i ono koje prihvata zajednicu", napisao je ispod svoje fotografije na kojoj slika u svom ateljeu.

Kritičari su novom serijom optužili bivšeg predsjednika za licemjerje, otkad je njegova administracija stvorila američku imigraciju i carinsko izvršenje, poznatiju kao ICE.

Knjiga će biti dostupna tek od 2. marta 2021. godine.

"Nadam se da će mnogi pomoći fokusirati našu zajedničku pažnju na pozitivne učinke koje imigranti imaju na našu zemlju", kazao je W. Bush.

Svoje umjetničko umijeće pokazao je i knjigom iz 2017. godine koja nosi naziv "Portreti hrabrosti: Počast zapovjednika američkim ratnicima".