"The Winds of Winter"
63

George R.R. Martin spreman ići u zatvor ako ne završi knjigu o Igri prijestolja do ljeta 2020.

Klix.ba
George R.R. Martin (Foto: EPA-EFE)
George R.R. Martin (Foto: EPA-EFE)
Autor knjiga o Igri prijestolja George R.R. Martin obećao je kako će pustiti da ga stave u zatvor ukoliko do ljeta 2020. godine ne objavi šest nastavak knjige "A Song of Ice and Fire".

Završetak megapopularne serije "Game of Thrones" skrenuo je pažnju na seriju Martinovih knjiga u kojima se fanovi nezadovoljni krajem serije nadaju da će pronaći utjehu. Nakon što je Martin otkrio kako je kraj knjige potpuno drugačiji, želja fanova postala je još veća.

Knjiga koju Martin priprema za izdavanje nosi naziv "The Winds of Winter". Posljednja knjiga iz serije romana o Igri prijestolja pod nazivom "A Dance with Dragons" objavljena je još 2011. godine.

Međutim, Martin je u međuvremenu radio na drugim knjigama, a nekoliko dijelova nove knjige čak je objavljivao u svojim blogovima.

Nova knjiga trebala bi biti objavljena nekada između 29. jula i 2. augusta 2020. godine kada će Martin prisustvovati svjetskoj konvenciji naučne fantastike na Novom Zelandu.

"Ukoliko ne budem imao u rukama 'The Winds of Winter' kada stignem na Novi Zeland, imate moju pismenu dozvolu da me zatvorite u malu kabinu na Bijelom ostrvu dok ne završim knjigu", napisao je Martin u novom blogu.

Autor megapopularne priče ranije je kazao kako će u knjizi biti ispisani dijelovi Igre prijestolja koji nikada nisu stigli na ekran te ispričane priče likova koji su umrli na ekranu, ali i dalje žive u knjizi.