magazin
32

Frenkie, General Woo, Dedduh, Kendi i Mrigo obilježavaju peti rođendan Revolt Clothinga

Klix.ba
Kako bi proslavili svoj peti rođendan, ekipa Revolt Clothinga je "pod jednim krovom" okupila neka od najpoznatijih regionalnih imena iz svijeta muzike, umjetnosti i ekstremnog sporta.

Ovom prilikom, ekipa Revolt Clothinga okupila je pet regionalnih hip hop MC-eva, DJ-eva, grafiti umjetnika, sportista, te dizajnera koji su uradili specijalne ilustracije za majice povodom obljetnice.

Svaka grupa od pet ljudi kroz saradnju je dala svoju podršku i doprinos brendu, a zajedno su svi uradili jednu cjelinu, jedan poseban zajednički projekat pod nazivom REPRE5ENT, kojim su osim samog obilježavanja i proslave rođendana REVOLT Clothinga, pokazali kako još uvijek kreativnost i kultura mogu da prevaziđu sve granice.

Jedan od finalnih proizvoda saradnje je i specijalno štampani REVOLT Clothing - REPRE5ENT VINYL tj. ploča na kojoj gostuje šest MC-jeva / pet Dj-eva i dva vrhunska producenta iz regije.

A strana ovog VINYL-a okuplja ekipu kao što su: General Woo (Blackout, Zagreb), Mrigo (Wudisban, Ljubljana), Dedduh (Who See, Kotor), Kendi (Bassivity Digital, Beograd), te Frenkie (FMJAM, Tuzla).

Revolt Clothing je bh. brend nastao 2010. godine, a dizajnira se, proizvodi i štampa u Sarajevu. Inspirisan je grafičkim dizajnom, graffitima i generalno uličnom subkulturom.

Pored majica, Revolt Clothing trenutno na raspolaganju ima i dukserice, vunene kape, ljetne potkošulje/dresove, art printove, muzičke mix kompilacije, rizle, naljepnice…

Revolt Clothing proizvode nosi veliki broj umjetnika iz čitave regije - tattoo artisti, graffiti artisti, dizajneri, strip crtači, DJ-evi, MC-jevi, a jedan od njih je i Frenkie.