{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fotoreportaža: Osluškivanje samoće

9.6.2013. u 09:00
22
5
Fotoreportaža: Osluškivanje samoće
22
Fotoreportaža: Osluškivanje samoće
Portal Klix.ba u okviru saradnje sa portalom Fotografija.ba, koji okuplja preko 2.500 registrovanih objavljuje novu fotoreportažu "Osluškivanje samoće" autora Mitra Simikića.
Bosna i Hercegovina ima nesreću da dvije trećine mladih ima samo jednu želju: kako što prije otići "vani“, bilo to u zemlje regiona, Evrope ili na drugi kontinent. Osim ove pogubne migracije postoji još jedna odlazak mladih iz manjih opština u Sarajevo, Banja Luku, Tuzlu i Mostar i druge veće gradove.

Kada mladi odu na studije u jedan od ovih gradova rijetko se vraćaju. Ostalih 130 BiH opština ostaju bez kvalitetnih kadrova, a bez kvalifikovane strukture mladih te opštine nemaju budućnost.

Ako se ovi trendovi nastave uskoro će ovih 130 opština postati napuštena sela u okolici većih bh. gradova. Ova fotopriča dokumentuje posljednjih deset usamljenih godina života osamdesetdvogodišnje Cvije Dokić. Kao majka troje djece, doživjela je nesreću odlaska djece sa jednom željom: otići iz Bosne i Hercegovine.

Šta nam onda donosi budućnost? Budućnost je takva da će od nasljeđa i života naših baka, očeva i majki ostati samo spomenici sjećanja.

[VSLIKA HREF="http://fotografija.ba/wp-content/uploads/2013/06/Osluskivanje_samoce_Mitar_Simikic.pdf"]1[/VSLIKA]
Klikni na sliku da vidiš fotoreportažu

Ukoliko želite da objavite svoju priču u ovoj rubrici javite se na [email protected]. Ranije objavljene fotogalerije možete pogledati ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: