{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fotograf pokazao svijetu kako izgleda lice zloćudnog raka

30.3.2013. u 13:58
174
12
Fotograf pokazao svijetu kako izgleda lice zloćudnog raka
174
Angelo Merendino, fotograf iz New Yorka, snimio je fotoesej svoje supruge Jennifer dok se borila s rakom. Objavivši ga na Redditu izazvao je erupciju emocija kod korisnika ove web-stranice.
"Nikad nisam toliko plakao zbog nečega što sam našao na Redditu. Ali sada..., mislim da sam zapravo jecao kao dijete", napisao je jedan od posjetitelja stranice.

Merendinova supruga je oboljela od raka, a on je htio pokazati svijetu kako zapravo izgleda lice te zloćudne bolesti. U opisu fotogalerije je naveo kako želi pokazati poteškoće s kojima se suočavaju oboljeli od raka, strah, tugu i usamljenost, a najviše od svega je želio pokazati svoju ljubav.

Uprkos tome što se svi na neki način susrećemo s ovom bolešću, bilo da smo je sami imali ili da ju je imao neko od članova naše porodice, prijatelja ili poznanika, ponekad je teško i zamisliti šta znači svaki dan živjeti s tim i razmišljati koliko je još ostalo do kraja života.

Merendinova supruga je preminula prije godinu i po, a fotografijama koje su ostale iza nje često je pronalazio utjehu, kao i u riječima podrške ljudi koji su ih vidjeli na internetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: