magazin
13

Proglašenje pobjednika na Sarajevo fotomaratonu 2013

Klix.ba
U galeriji BlackBOX sinoć je održano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada na drugom Sarajevo fotomaratonu.

Za najbolju seriju fotografija i odgovor na svih šest tema te pobjednika Sarajevo fotomaratona 2013 jednoglasno je proglašen Damir Zekić koji je nagrađen sa fotoaparatom Canon EOS 1100D sa objektivom 18-55mm IS II poklonom generalnog sponzora Canon Bosna i Hercegovina. Osim toga, prvoplasirani je dobio i poklon bon u iznosu od 50 KM i 10 GB hostinga u periodu od pet godina na servisu Pycsell.

Drugoplasirani na ovogodišnjem fotomaratonu je Haris Badžić koji je nagrađen sa poklon bonom od 20 KM za izradu fotografija i 10 GB hostinga u periodu od tri godine na Pycsellu. Treće mjesto osvojio jeEldin Hasanagić koji je dobio monografiju Sarajevo – moj grad, mjesto susreta te poklon bon za izradu fotografija u iznosu od 10 KM i 10 GB hostinga u periodu od jedne godine.

Osim nagrada dodjeljene su i pohvale za kolekciju i pojedinačne fotografije:

David Kraljević – pohvala za kolekciju fotografija Aldin Arnautović – pohvala za fotografiju na temu ulični portret Mahir Omerović – pohvala za fotografiju na temu detalj Ena Ibrović – pohvala za fotografiju na temu duh grada Aida Redžepagić – pohvala za fotografiju na temu emocija Jan Duran – pohvala za fotografiju na temu koraci

Alen Robović – pohvala za fotografiju na temu zvukovi