Film/TV
0

"Zvončica i tajna krila" i "Začin za brak" u Cinema Cityju

Klix.ba
Nakon uspješno završene filmske sedmice, koju je predvodio četvrti nastavak popularnog filmskog ostvarenja "Bornovo naslijeđe" (The Bourne legacy), koji je samo u prvoj sedmici prikazivanja dostigao vrh američkog box officea, zaradivši u samo tri dana prikazivanja više od 41,3 miliona dolara, Cinema City nastavlja prikazivanje novih filmskih ostvarenja.

Od 30. augusta Cinema City za svoje najmlađe posjetitelje počinje prikazivanje nove animirane avanture pod nazivom "Zvončica i tajna krila" (Tinkerbell: The Secret of the wings). Otputujte zajedno sa Zvončicom i njenim vilinskim prijateljicama u zabranjeni svijet misteriozne Zimske šume, gdje Zvončicu njena radoznalost i avantura dovode do nevjerovatnog otkrića i čarobne tajne koja bi mogla promijeniti njen svijet zauvijek.

Uplovite u novu Disneyjevu bajku i otkrijte čarobne tajne koje će promijeniti život Zvončice i njenih prijatelja, zajedno sa vašim mališanima pogledajte ovu interesatnu priču, upravo u Cinema Cityju.

U navedenoj filmskoj sedmici, Cinema City nije zaboravio ni ljubitelje dobrih komedija. Kako začiniti vaš brak, možete provjeriti u novoj komediji, čije prikazivanje počinje 30. augusta. Od poznatog reditelja filma "Vrag nosi pradu", stiže nam i nova komedija "Začin za brak" (Hope Springs) u kojoj glavne uloge tumače izvanredna Meryl Streep i poznati Tommy Lee Jones.

Film govori o bračnom životu, ljubavi i strasti. Kay i Arnold su par, posvećeni su jedno drugom, ali rutina je natjerala Kay na razmišljanje kako da oživi čari braka. Kada čuje za popularnog bračnog savjetnika iz malog gradića Great Hope Springs, ona se odlučuje uvjeriti supruga na bračno savjetovanje. Provjerite da li će Kay i Arnold oživiti staru ljubav i strast nakon 30 godina braka.

U okviru Cinema City Art house iskoristite priliku kupovine ulaznice po jedinstvenoj cijeni od četiri KM. I ove sedmice Cinema City je obogatio svoj repertoar još jednim art house filmom pod nazivom "Avr" (Le Havre). To je drama poznatog finskog reditelja Akija Kaurismakija, koja je u kategoriji Najbolji strani film i zvanični kandidat Finske za Oscara 2012. Marsel Marks je bivši boem i pisac u krizi, odrekao se literarnih ambicija i preselio se u lučki grad Avr. Vodi jednostavan život koji se kreće oko njegove supruge, njegovog omiljenog bara i ne mnogo profitabilnog posla čistača cipela. Kada se njegova žena iznenada razboli, Marselov put ukršta se sa putem dječaka imigranta iz Afrike, kome je potrebna pomoć kako bi se sakrio od policije.

Već u narednoj filmskoj sedmici od 06. do 12. septembra možete očekivati dva nova filmska naslova.

Prikazivanje filma snimljenog prema istinitoj priči, čiji je reditelj Ole Bornedal, "Opsjednuta" (The Possesion) počinje 06. septembra. Provjerite kako se bračni par bori za život svoje kćerke, kako bi je zaštitili od zlih sila.

U okviru programa Art house od 06. septembra predstavljamo i historijski triler "Koriolan" (Coriolanus).

Podsjećamo na Cinema City Family day, svake srijede naši posjetitelji imaju priliku kupiti ulaznice po specijalnoj cijeni od četiri KM za 2D projekcije, dok je za 3D projekcije cijena ulaznice šest KM. Pored jedinstvene cijene ulaznice, svake srijede našim posjetiocima pružamo i dodatnu pogodnost kupovine Family combo paketa sa bogatim sadržajem od četri Coca Cole 0,33 l i dvoje srednjih kokica po cijeni od 10 KM.

Za sve posjetioce Cinema City pruža uslugu telefonskih rezervacija. Ulaznice telefonski možete rezervisati svaki radni dan u periodu od 10:00 do 13:00 na broj telefona 033/567-267 .

Cinema City, također, nudi uslugu organizovanja rođendanskih zabava. Proslavite rođendan vaših mališana u udobnom okruženju Cinema Cityja uz omiljene filmske likove iz aktuelnihh crtića i priredite im zabavu za pamćenje uz rođendanski combo. Pozovite 060/319 47 64 i rezervišite vaš termin.

Sve informacije o uslugama Cinema Cityja, terminima filmova na redovnom repertoaru, kao i najavama nadolazećih filmova možete dobiti na naše info brojeve: 033/567-230 i 033/567-288, ili na internet stranici: www.cinemacity.ba. Također, sve upite možete slati i na naš info e-mail: info@ cinemacity.ba.