Film/TV
0

Zvijezde prve večeri Kanskog filmskog festivala

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Glumci Cate Blanchett i Sean Penn zablistali su na crvenom tepihu Kanskog filmskog festivala, koji je započeo gala premijerom drame “Blindness”.

Glumci filma, Gael Garcia Bernal, Danny Glover i Julianne Moore promovirali su film brazilskog režisera Fernanda Meirellesa.

Američke zvijezde Jack Black i Angelina Jolie su promovisali animirani gilm “Kung Fu Panda”, koji se prikazuje izvan takmičarskog programa.

Jolie se također pojavljuje u novom Clint Eastwoodovom filmu “The Changeling”, jednom od 22 filma koji se nalazi u glavnom takmičarskom programu festivala.

Glumice Natalie Portman, Faye Dunaway and Eva Longoria našle su se među slavnim ličnostima koje su prisustvovale svečanom otvorenju festivala.

Među prisutnima su se našli i bolivudska glumica Aishwarya Rai, glumac Dennis Hopper i zvijezda “X-Filesa”, Gilian Anderson.

Danas će publika imati priliku vidjeti film “Hunger”, britanskog režisera, Stevea McQueena, koji će otvoriti još jedan takmičarski program, pod nazivom “Un Certain Regard”, objavljuje BBC.

Film se bavi posljednjim sedmicama života IRA-inog štrajkača gladi, Bobyja Sandsa, koji je umro u zatvoru nakon što je 1981. godine 66 dana odbijao primati bilo kakvu hranu.