Los Angeles
0

Zvijezde "Pomrčine" na premijeri dočekane ovacijama

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Monica Siegel i njene dvije prijateljice dale su ukupno 2.500 dolara i letjeli stotinama kilometara kako bi četiri dana čekali u kampu na pločniku Los Angelesa. U četvrtak, to im se isplatilo.

Siegel (22), iz Michigana, uspjela se naći u neposrednoj blizini crvenog tepiha kako bi mogla vidjeti zvijezde filma "Sumrak saga: Pomrčina“ ("The Twilight Saga: Eclipse") kako stižu na premijeru.

"Fotografisala sam se sa svima njima". Definitivno se isplatilo osjetiti tu atmosferu", rekla je Siegel, javlja AP.

I taman kad je pomislila da ne može biti bolje, odabrana je među nekoliko desetina fanova koji su imali čast da gledaju treći nastavak filma "Sumrak saga" u društvu sa glumcima.

Siegel i njene dvije prijateljice, 21-godišnja Amanda Willis iz Dallasa i Melissa Moorhead (25) iz Seattlea, tri su djevojke među hiljadama fanova koji su posljednjih dana bili smješteni u centru LA-a u šatorima, s ciljem da barem na kratko vide zvijezde kao što su Robert Pattinson, Kristin Stewart i Taylor Lautner.

Skoro 9.000 ljudi dobilo je narukvicu sa šansom da vide premijeru, a 550 ranoranilaca, kao što je Siegel, osigurali su mjesto uz crveni tepih.

Stewart, koja u filmu glumi Bellu, snažno je koračala naprijed dok je oduševljena masa klicala. Njen kolega Lautner, koji glumi vukodlaka Jacoba, upitan je da li je ikad poželio da bude manje popularan.

"Ne mislim da sam popularan. Mislim da je to lik kojeg igram. Drago mi je da sam ovdje i zahvalan sam fanovima", rekao je skromno.

Dakota Fanning bila je zadivljena prisustvom velikog broja fanova. Istakla je kako nije mogla ni pomisliti da će jednog dana biti dio ovakvog projekta.

Stephanie Tregea (19) putovala je 800 km iz Upper Lakea, u Sjevernoj Kaliforniji, kako bi stigla na premijeru. Njena mačka je uginula dok je ona stajala u redu.

Ostali fanovi koji su čekali danima da bi bili dio premijere isticali su kako je iskustvo koje su prošli fascinantno, jer su usput imali intenzivno druženje s ostalima koji su došli pod šatore u centru LA-a.

Premijeru filma "Sumrak saga: Pomrčina" moći ćete pogledati u Cinema Cityju u Sarajevu 1. jula.