Zadnja sezona serije
0

Zvijezde "Nip/Tucka" žele veće honorare

Sarajevo-x.com
U ponedjeljak je počela produkcija šeste i posljednje sezone serije "Nip/Tuck", a uporedo s produkcijom počeli su i pregovori za povećanje honorara glavnim glumcima u seriji. Neki od glumaca se jutros nisu pojavili na setu, što je svakako zaintrigiralo svjetsku javnost.

Julian McMahon, Dylan Walsh, Joely Richardson, Kelly Carlson i Roma Maffia - glavna postava popularne serije, već odavno nisu zadovoljni iznosom novca koji dobijaju po epizodi, objavio je rano jutros Reuters.

Glavni glumci, McMahon i Walsh tražili su duplo veće honorare za uloge dvojice plastičnih hirurga i najboljih prijatelja koji su publiku osvojili ekscentričnim privatnim i poslovnim životom.

U procesu potraživanja veće plate od TV mreže FX već su angažirali i pravnog savjetnika Martyja Singera, koji je zastupao i zvijezdu "Sopranosa", Jamesa Gandolfinija.

James Gandolfini također je od studija HBO tražio povišicu za snimanje zadnje sezone sage o mafijašu Tonyju Sopranu.

Serija "Nip/Tuck", nagrađena Zlatnim globusom i Emmyjem, često je bila na udaru američke javnosti zbog eksplicitnih scena seksa, incesta i tzv. "propagiranja nemorala".