Ostanite kući!
47

Zvijezde filma "Contagion" ujedinjeno poslale poruku zbog pandemije koronavirusa

L. K.
Matt Damon, Kate Winslet, Laurence Fishburne i Jennifer Ehle ponovo su se ujedinili devet godina nakon premijere filma "Contagion" kako bi pomogli u borbi protiv dezinformacija o pandemiji koronavirusa koje se brzinom svjetlosti šire na internetu.

Film "Contagion" premijerno je prikazan 2011. godine, ali je sada ponovo dobio na popularnosti zbog pandemije koronavirusa u svijetu. Poznata četvorka koja je igrala uloge u ovom filmu virtualno se ujedinila kako bi poslali važnu poruku cijelom svijetu, prenosi Rolling Stone.

"Dezinformacije i pogrešni savjeti povezani sa COVID-19 oboljenjem se šire cijelim svijetom, pogotovo društvenim mrežama. Želimo dati naš doprinos u suzbijanju svega toga", objasnili su.

Njih četvero su snimili četiri posebna videa, a svako je imao poseban savjet. Matt Damon je savjetovao ljude kako da održavaju fizičku distancu od drugih ljudi, Winslet je savjetovala kako ispravno prati ruke i održavati higijenu, Ehle je dodala nekoliko korisnih savjeta koje je moguće iskoristiti kako bi se očuvalo zdravlje u ovom periodu. Fishburne je objasnila kako pomoći u smanjivanju broja oboljelih.