Sa crvenog tepiha
0

Zvijezda serije o Miloševiću Boris Isaković: Nije bilo prijatno vratiti se u devedesete

L. K.
Boris Isaković na crvenom tepihu SFF-a (Foto: I. Š./Klix.ba)
Boris Isaković na crvenom tepihu SFF-a (Foto: I. Š./Klix.ba)
Poznati srbijanski glumac Boris Isaković večeras je prije velike svečane ceremonije dodjele nagrada najboljim ostvarenjima u kategoriji TV serija prošetao crvenim tepihom sarajevskog festivala i usput se obratio novinarima.
Serija "Porodica" u kojoj sjajni Isaković tumači lik Slobodana Miloševića, donijela mu je nominaciju za nagradu Srce Sarajeva - za najboljeg glumca u TV serijama ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF). Glumac nam je prije večerašnje dodjele rekao kako je kompletan proces pripreme za ovu ulogu bio vrlo interesantan.

"Proces pripreme je bio vrlo studiozan. Povratak u one devedesete što mi nije baš lično bilo prijatno, ali morao sam da odgledam mnogo govora, sastanaka, nastupa... Sve do haških govora, gdje se Milošević počeo braniti kao optuženik. Morao sam dosta toga proći, nagledati se svega, 'skinuti taj fol' i držanje. Ali ono što je najvažnije jeste njegova unutrašnjost", rekao je Isaković.

"Evidentno je da se ovdje radilo o lošoj osobi, nekome ko je za sve nas oličenje nekog stradanja devedesetih. Ali kada ste glumac onda morate prići ukupnoj osobi, ne smijete ga osuditi unaprijed nego ga morate prihvatiti takvog kakav je. A onda drugi daju sudove o tome", zaključio je Isaković.

Podsjetimo, svečana ceremonija počinje tačno u 20 sati, bit će održana u kongresnoj dvorani hotela Holiday u Sarajevu, a vodit će je glumac i TV voditelj Tarik Filipović.