Aaron Taylor-Johnson
5

Zvijezda filma "Kick-Ass" glavni favorit za novu ulogu Jamesa Bonda

L. R.
Aaron Taylor-Johnson (Foto: EPA)
Aaron Taylor-Johnson (Foto: EPA)
Kako piše Daily Mail, britanski glumac Aaron Taylor-Johnson veliki je favorit za ulogu Jamesa Bonda u novom nastavku popularne franšize.

Otkako je glumac Daniel Craig odustao od uloge tajnog agenta nakon pet filmova, često se postavljalo pitanje ko bi mogao da preuzme ulogu Jamesa Bonda.

Sada je izvor blizak medijima otkrio da je britanski glumac glavni favorit za dobivanja uloge, a reditelj Oppenheimera Christopher Nolan vjerovatno će voditi ovaj nastavak.

O reditelju Christopheru Nolanu su naveli da je iznimno zainteresovan učiniti nešto sasvim drugačije s nastavkom franšize. Međutim, još uvijek nije poznato hoće li Nolanov dolazak utjecati na izbor glumaca, budući da je on vrlo pažljiv s izborom glumaca.

Inače, Nolan je radio s Johnsonom na filmu "Tenet" iz 2020. godine, u kojem je glumac glumio sporedni lik Ivesa. Interesantno je da se ranije i pisalo o tome da je britanski glumac favorit za ulogu Jamesa Bonda.

Pored njega, favoriti su bili Idris Elba, Henry Cavill i Tom Hardy.

Podsjećamo, Aaron Taylor-Johnson proslavio se ulogom Johna Lennona u filmu "Nowhere Boy" iz 2009. godine, a nakon toga je ostvario značajne uloge u filmovima "Anna Karenina" (2012.), "Kick-Ass" (2013.) i "Bullet Train" (2022.).