S Harrisonom Fordom
98

"Zov divljine" od 20. februara u kinima: Stiže kultna priča o psu velikog srca

E. Sk.
Dugoočekivani film "Zov divljine" američkog veterana Harrisona Forda stiže u kina 20. februara.

"Zov divljine" na velika platna živopisno donosi priču o Bucku, psu velikog srca čiji je život okrenut naopako kada je iznenada protjeran iz svog doma u Kaliforniji i preseljen duboko u srce Aljaske tokom zlatne groznice 1890-ih.

Kao novi u ekipi pasa za dostavu, a kasnije i njihov vođa, Buck prolazi svoju životnu avanturu, konačno pronalazeći svoje pravo mjesto u svijetu i postaje gospodar vlastite sudbine.

Reditelj Chris Sanders, kojem je ovo prvi put da režira igrani film, opisuje "Zov divljine" kao priču o protagonistu koji se suočava s njemu neočekivanim dešavanjima, koji nas mogu u potpunosti uništiti ili učiniti jačima. Upravo to se desi Bucku. Umjesto da ga shrvaju ti neočekivani prevrati u njegovom životu, Buck ne odustaje i na kraju uspije pronaći mjesto gdje pripada.

"Buck ne samo da preživi nego i savlada sve prepreke, nimalo ne promijenivši svoj blagi temperament. Njegovo iskustvo vrlo lako možemo povezati s onime kroz što svi prolazimo u svojem životu. Nikad ne znamo što nas očekuje sutra, s čime ćemo se naći suočeni", kazao je Sanders.

Zvijezde filma su legendarni Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford i Colin Woodell.