10 godina kasnije
1

Zooey Deschanel i Joseph Gordon-Levitt se prisjetili filma "(500) Days of Summer"

Klix.ba
Foto: EW
Foto: EW
Zooey Deschanel i Joseph Gordon Levitt glumili su u filmu "(500) Days of Summer" 2009. godine, te su deceniju od tada proslavili posjetom setu na kojem je film sniman i gledanjem filma u kojem su glumili.

"Ovaj film je rađen iz stopostotne Tomove perspektive, a to smo već ranije spominjali. Mislim da je to nešto što ljudi ne razumiju u vezi ovog filma. Oni misle da je moj lik loš", kaže Zooey koja u filmu tumači lik Summer.

Joseph, koji u filmu igra Toma, kaže kako je cijeli film pravljen u tom smjeru, kako bi publika slušala naratora i pratila Toma te bila na njegovoj strani.

Foto: EW
Foto: EW

"U životu uvijek mislimo da je naše mišljenje ispravno, da su naši stavovi tačni. A to ne mora uvijek biti tako", rekao je Joseph.

Usaglasili su se kako im se film sviđa, ali da je previše fokusiran na samo jednu perspektivu priče. Zooey je izjavila kako su joj žene prilazile na ulici i govorile kako uopšte ne vole njen lik iz filma.

Foto: EW
Foto: EW

"Svi su me napadali i govorili mi 'Zašto si ga odbila? Presladak je!'", kaže Zooey.

Njih dvoje su pričali o počecima, te o njihovoj prvoj saradnji koja se desila kad su imali 19 godina. Od tada su sjajni prijatelji, te im je snimanje filma "(500) Days of Summer" bilo jako zabavno jer su plesali i pjevali na pauzama od snimanja.