Film/TV
2

Znate li koji sve filmovi dolaze u Cinema City?

Od 15. do 21. maja na repertoaru Cinema Cityja ljubitelji filmova moći će gledati "Kinesku slagalicu", "Godzillu 3D" i "Tvrd orah".
U "Kineskoj slagalici" (Casse-tete chinos) režisera Cédrica Klapisha, igraju Audrey Tautou, Romain Duris, Cécile de France i drugi. Ova romantična komedija/drama, koja traje 117 minuta, donosi pregršt poznatog francuskog humora.

Četrdesetogodišnjem Xavieru život kao da nije dovoljno komplikovan sam po sebi. Povrh svega, majka njegove djece odluči se odseliti u New York i povesti ih sa sobom. Kako maleni ne bi odrastali daleko od njega, Xavieru ne preostaje ništa drugo do spakovati svoje stvari i nastaviti život s druge strane "velike bare".

"Godzilla 3D" Garetha Edwardsa je impresivan naučno-fantastični spektakl u kojem je divovsko radioaktivno biće otporno na sva oružja ljudske vrste. Zastrašujuća i nemilosrdna Godzilla natjerat će stanovnike Zemlje da se udruže, no to možda neće biti dovoljno da je pobjede...

Treće filmskog ostvarenje koje ćete imati priliku da pogledate u sarajevskom multipleksu je "Tvrd orah" (The Nut Job), režisera Petera Lepeniotisa. U sinhronizovanom animiranom filmu glasove posuđuju Rene Bitorajac, Jadranka Đokić, Ana Begić Tahiri, Ivica Zadro…

Vjeverica Surly (Rene Bitorajac) izbačena je iz svog parka i prisiljena živjeti u velegradu u kojem se nikako ne snalazi. Nasreću, jednoga dana Surly naiđe na toplu i dobro opskrbljenu prodavaonicu orašastih plodova u kojoj pronađe rješenje za sve svoje probleme. Kada dođe hladna i nemilosrdna zima, upravo će Surly i njegov novi dom pomoći starom društvu da prežive najnemilosrdnije godišnje doma.