{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Znate li ko su Japa Problemator i Sensei Sipa?

1.7.2013. u 19:14
0
7
Znate li ko su Japa Problemator i Sensei Sipa?
0
Od 6. jula Federalna televizija počinje premijerno emitiranje nove igrane serije "Sipa i Japa". Osam polusatnih epizoda bit će emitirano vikendom.
Kako su saopštili iz FTV-a, nosioci serijala nisu profesionalni glumci. Lik Jape Problematora utjelovljuje Josip Vučak, inače zaposlen kao kurir u zgradi JRTS-a BiH, dok Sensei Sipu tumači Zijad Sipović, karate majstor i interpretator narodne muzike.

Kroz serijal, njih dvojica prolaze kroz razne dogodovštine. Sensei Sipa je vođa i duhovni guru hrama Bijele tabije, škole borilačkih vještina, koji se bore protiv nepravdi koje tište običnog čovjeka. Sensei Sipa od njih traži da u svakom trenutku poštuju najviše etičke standarde koji već stoljećima krase borilački red Bijele tabije, navode u saopštenju.

Nihovi protivnici su maskirani ratnici, borilački red koji se davno odvojio od plemenitog učenja hrama Bijele tabije. Njihov vođa je Sensei Esmerasti, koji suvereno vlada hramom Crne tabije. Rivalitet između tabija, Bijele i Crne, aktuelizira se kroz cijeli serijal, a konačan obračun visi u zraku. Kroz cijelu priču, kao u starim vesternima, nikad nema dileme u vezi s tim ko su pozitivci, a ko su negativci. Uvijek je jasna granica onog životnog i duhovnog dualiteta: dobro/zlo, jin/jang, hair/haram, dodaju u saopštenju.

Japa Problemator živopisan je lik u seriji. Od velike je pomoći Sensei Sipi i hramu Bijele tabije. U stanju je naći rješenje za svaki problem običnog čovjeka. Jedini koji je uspio da spoji neugodno sa beskorisnim. Kada je ostao bez posla doživio je prosvjetljenje. Iz grozničave nakane da pomogne sebi i dođe do posla, svoju egzistenciju je riješio pomažući drugima uz minimalnu naknadu.

Scenarij: Aleš Kurt i Amar Ćesić
Režija: Aleš Kurt
Kamera: Hakija Topić
Muzika: Dušan Vranić
Igraju: Josip Vučak, Zijad Sipović, Senad Alihodžić, Edo Husić, Miki Trifunov, Maja Zećo...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: