Film/TV
0

Zlatni globusi filmovima "Brokeback Mountain" i "Walk the Line"

FENA
Film "Brokeback Mountain", kontroverzna ljubavna priča o dvojici homoseksualnih kauboja, osvojio je najviše Zlatnih globusa na sinoćnjoj svečanoj dodjeli nagrada Udruge međunarodnih holivudskih izvjestitelja.

Među ukupno četiri osvojena globusa su i oni za najbolju dramu, za najbolji scenarij, kao i za najbolju režiju, koji je dobio Ang Lee.

Philip Seymour Hoffman nagrađen je Zlatnim globusom za najbolju mušku dramsku ulogu u filmu "Capote", biografiji pokojnog pisca Trumana Capotea. Felicity Huffman u kategoriji drama ostvarila je, po mišljenju međunarodnih holivudskih izvjestitelja, najbolju žensku ulogu u filmu "Transamerica", gdje tumači muškarca koji mijenja spol.

Reese Witherspoon i Joaquin PhoenixFilm "Walk the Line", biografija legendi country glazbe Johnnyja Casha i njegove supruge June Carter Cash, nagrađen je Zlatnim globusom kao najbolji film u kategoriji glazbenih filmova i komedija, dok su Joaquin Phoenix i Reese Witherspoon, koji tumače glavne likove, odnijeli globuse za najbolju mušku, odnosno žensku glavnu ulogu.

Zlatni globusi su, po mnogima, dobar pokazatelj za dodjelu znatno prestižnijih Oskara, nagrada Američke filmske akademije.