Film/TV
0

Zlatne maline: Najgori film "Sirove strasti 2", najgora glumica Sharon Stone

Sarajevo-x.com
Noć uoči Oscara tradicionalno se već 27. godinu zaredom dodijeljuju Zlatne maline, nagrade za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini. U subotu su "Sirove strasti 2" proglašene najgorim filmom u 2006. godini, a Sharon Stone izabrana je za najgoru glumicu.

"Sirove strasti 2" okitile su se nagradom i za najgori scenarij i najgori filmski nastavak.

Komedija braće Wayans "Mali čovjek" drugi je najgori film sa tri osvojene Zlatne maline, uključujući nagrade za najgore glumce i glumački par koje su osvojili Shawn i Marlon Wayans. "Mali čovjek" je također proglašen za najgori remake ili kopiju.

M. Night Shyamalan, hollywoodski miljenik sa nekoliko blockbustera kao što su "The Sixth Sense" i "Signs", sinoć je proglašen za najgoreg režisera i najgoreg sporednog glumca za film "Žena iz vode", koji je također bio nominiran za najgori film. Carmen Electra najgora je sporedna glumica.

Zlatne maline osnovao je John Wilson prije 27. godina, a glasati za najgora filmska ostvarenja mogu svi koji uplate dvadesetak dolara, naravno Wilsonu. Listu svih dobitnika pogledajte na oficijelnom web sajtu Razzies.com.