|

Zlatna malina za najgori film dodijeljena 'Hillarynoj Americi'

Zlatna malina za najgori film dodijeljena 'Hillarynoj Americi'
9
F
FENA
25.2.2017. u 19:32
6
komentara
9

dijeljenja
Zlatna malina za najgori film dodijeljena 'Hillarynoj Americi'
Dokumentarni film koji kritizira američku demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, "Hillary's America" dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a s filmskim ostvarenjem "Batman vs Superman" dijeli broj osvojenih Malina, svaki po četiri.
Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, reditelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oscar.

Reditelj filma o Hillary Clinton Dinesh D'Souza osvojio je Razzie za najgoreg glumca (naratora) i za najlošijeg reditelja, zajedno s Bruceom Schooleyem koji uz njega potpisuje režiju, prenose mediji.

Becky Turner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D'Souzinom i Schooleyevom dokumentarcu koji je tokom prošlogodišnjeg prikazivanja u sjevernoameričkim kinima zaradio skromnih 13 miliona dolara.

Po broju osvojenih Zlatnih malina (4) spomenutom D'Souzinom filmu konkurira film "Batman vs Superman". Jednu je dobio za najgori scenarij, potom za najgori nastavak, remake, spin-off, rip-off te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Affleck i Henry Cavill).

Razzie Redeemer nagradu ove je godine uvjerljivo osvojio glumačko-rediteljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama "Hacksaw Ridge" nominirana za šest Oscara. Kipić Zlatne maline stoji oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je obojana zlatnom bojom.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...