Film "Firestarter"
11

Zlatna Malina povukla nominaciju za dvanaestogodišnju glumicu nakon brojnih kritika

L. R.
Ryan Kiera Armstrong glumi u filmu "Firestarter" (Foto: Instagram)
Ryan Kiera Armstrong glumi u filmu "Firestarter" (Foto: Instagram)
Zlatna malina povukla je nominaciju dvanaestogodišnje glumice Ryan Kiere Armstrong nakon što je za taj potez dobila brojne kritike.
Nagrada Zlatna malina obično se najavljuju dan prije dodjele Oscara, služeći kao ismijavanje, ali ovaj put su naišli na brojne kritike nakon što su za najgoru glumicu nominirali dvanaestogodišnju Ryan Kieru Armstrong.

Mlada glumica nominirana je ove sedmice za najgoru glumicu u izvedbi filma "Firestarter", remakeu adaptacije temeljene na istoimenom romanu Stephena Kinga. U ovom filmu glume još i Zac Efron, Sidney Lemmon, Gloria Reuben, Michael Greyeyes i Kurtwood Smith.

Organizacija Zlatne maline je zbog ovog poteza dobila mnogo negativnih reakcija s obzirom na to da glumica ima samo dvanaest godina.

Odlučili su ukloniti Armstrong s popisa nominacija te su uputili službenu ispriku. Dodali su i da će ubuduće nominirati samo one koji imaju 18 ili više godina.

Prošle godine su ostali posramljeni nakon što su u šali stvorili novu kategoriju pod nazivom "Najgora izvedba Brucea Willisa u filmu iz 2021." kako bi se smjestila sva navodno loša ostvarenja glumca Willisa. Poništili su nagradu nakon što je glumčeva porodica otkrila da se bori s afazijom.