Multipleks "Ekran"
0

FOTO / Zenica dobila prvo kino u FBiH sa 3D projekcijama

Sarajevo-x.com
Zenički multipleks "Ekran" od petka navečer je zvanično postao prvo kino u Federaciji koje ima mogućnost prikazivanja filmova u 3D Dolby digital sistemu.

Ukupna investicija vrijedna oko stotinu hiljada eura svrstala je multipleks "Ekran" na listu najmodernijih kinodvorana svijeta. 3D projekcije se prate uz pomoć trajnih i izuzetno kvalitetnih Dolby 3D naočala, koje će gledatelji dobijati na ulazu u dvoranu i vraćati osoblju multipleksa nakon završetka projekcije. Investicija je finansirana isključivo vlastitim sredstvima "Ekrana", a cijene 3D projekcija se neće bitno razlikovati od uobičajenih.

"Cilj nam je da naša publika u regiji i šire ima mogućnost da zajedno sa svijetom premijerno gleda sve filmske hitove i u 3D tehnici, kojih će svakako biti sve više. Mi smo jednostavno opcija sa dimenzijom više i pozivamo vas da nas posjetite i u to se uvjerite", riječi su Branka Markovića, direktora multipleksa "Ekran".
Od danas na redovnom i porodičnom programu multipleksa počinje prvi filmski ciklus u dimenziji više - uzbudljiva animirana komedija "Despicable Me 3D"/"Grozan ja 3D" u vikend terminima: 10:30, 12:15; 14:30,16:15 i 18:00 sati, te Resident Evil: Afterlife 3D u redovnim terminima od 20 i 22 sata.