Akcijski triler
51

Zbog velike zainteresiranosti "Južni vetar" i sutra na repertoaru Mostar Film Festivala

Klix.ba
Film "Južni vetar" Miloša Avramovića sinoć je u prepunoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača osvojio srca mostarske publike. Zbog velike zainteresovanosti, organizatori su odlučili reprizirati film u subotu, 1. decembra, u 22 sata.

Glumac Miodrag Radonjić kazao da je "Južni vetar" prvi akcijski triler na našim prostorima, obogaćen balkanskim humorom s jakom melodramskom linijom.

"Publika širom regije je oduševljena, a lijepo je vidjeti da nas je i Mostar srdačno ugostio", dodao je Radonjić.

"Južni vetar" je uzbudljiva filmska priča nastala iz pera Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića. Inspirisana autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje, a oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. Istovremeno to je poučna priča upućena mladim ljudima, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih, koji su u želji za boljim životom, napravili pogrešan izbor.

Glavne uloge u ovom uzbudljivom akcionom trileru, pored Miloša Bikovića, tumače Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, kao i Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.