Emocionalni krah nakon snimanja
0

Zbog tragične ljubavne priče Jolie plakala u Bradovom naručju

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie i Brad Pitt
Angelina Jolie i Brad Pitt
Angelina Jolie godinama ima ugled holivudske djevojke od leda, a i sama je priznala da ne zaplače lako, no priznaje da ju je teška i potresna priča njenog rediteljskog debija "U zemlji krvi i meda" emocionalno slomila.

U ekskluzivnom intervjuu, 36-godišnja glumica priznala je da je neutješno plakala u naručju svog partnera, glumca Brada Pitta, nakon što je nekoliko mjeseci provela daleko od kuće.

Nakon snimanja su na površinu izašle sumnje i strahovi.

"Brad me je podržavao u svakom trenutku. Vodio je brigu o djeci i ohrabrivao me govoreći mi da ne trebam sumnjati u sebe i svoje sposobnosti", kazala je Angelina.

Divljaštvo ratnih sukoba na prostoru Bosne i Hercegovine ostavlja emocionalne posljedice na svakoga, neovisno o tome koliko je jak. Unatoč tome, Angelina u filmu nije bježala od osjetljivih tema kao što su silovanja, mučenja i ubistva.

"Radeći za UN saznala sam za ovu priču, a što sam više čitala i istraživala spoznala sam koliko malo znam. To je bio rat moje generacije i pisanje scenarija bio je moj način učenja o ratu u BiH. Također su mi se nametala pitanja kako čovjek može biti tako surov, kako može počiniti toliko nasilja nad ženama i kako je Međunarodna zajednica mogla okrenuti leđa i to dozvoliti", kaže Angelina.

Pripremajući se za film holivudska glumica se pitala kako može imati smisla sukob u kojem se dojučerašnji susjedi počnu ubijati i silovati.

Unatoč činjenici da se radi o niskobudžetnom filmu (12 miliona dolara), U zemlji krvi i meda je podigao veliku prašinu, a kritika ga je obasula pohvalama.

No, Angelina priznaje da je još uvijek pomalo nervozna.

"I sad, dok promoviram film, plašim se da nisam uradila dovoljno dobar posao i da nisam na pravi način prikazala patnje bosanskog naroda tokom rata", kazala je glumica i rediteljica.