"Deca zla"
103

Zbog nove srbijanske serije mnogi nikad više neće isto čuti ovu sevdalinku

N. O.
Foto: HBO
Foto: HBO
Serija "Deca zla" prva je srbijanska serija koja je dospjela na HBO Max, a nakon brojnih pozitivnih reakcija jedan detalj posebno je ostavio utisak na gledaoce.

Naime, radi se o sevdalinki "Ah što ćemo ljubav kriti" koja je najpoznatija u izvođenju Silvane Armenulić, a koja je jedan od značajnijih momenata serije.

Na TikToku gledaoci su dijelili utiske navodeći kako je nikad više neće moći posmatrati kao prije. Sevdalinka je korištena uz brutalne i krvave scene ubistava stoga mnogima izaziva jezu nakon što je čuju poslije gledanja serije.

@nnatalijaa1 Ide tuzba za nanesen stres #decazla #serije #srpskeserije ♬ A Što Ćemo Ljubav Kriti - Silvana Armenulić

Upravo su na TikToku dijelili videe u kojima su između ostalog pisali: "Veliko hvala ovoj seriji što više nikad neću mirno i normalno preslušati ovu pjesmu", "Cijeli dan gledala djecu zla, mozak mi se ispomjerao i sad se ježim na ovu pjesmu", "Nikad više u tri ujutru neću slušati ovu pjesmu","Bit ću istraumirana kad god čujem ovu pjesmu".

@aleksandrarankoviic #fyp #decazla ♬ A Što Ćemo Ljubav Kriti - Silvana Armenulić

Serija je snimljena po istoimenom romanu Miodraga Majića. Adaptacija knjige prati potragu za ubicom beogradskog političara i uvodi gledaoce u priču punu zločina iz strasti, osvete, upozorenja i simbolike.

U seriji glume Anica Dobra, Radovan Vujović, Milica Janevski, Jovana Stojiljković, Zoran Cvijanović, Slaven Došlo, Nikola Kojo, Peđa Marjanović, Miodrag Dragičević, a ulogu je ostvario i bh. glumac Ermin Sijamija.