|

Zbog homoseksualca Nova TV ukida 'Trenutak istine'?

Zbog homoseksualca Nova TV ukida 'Trenutak istine'?
0
S
Sarajevo-x.com
7.11.2009. u 00:57
18
komentara
0

dijeljenja
Zbog homoseksualca Nova TV ukida 'Trenutak istine'? Foto:Nova TV press
Predsjednik Vijeća za elektronske medije Hrvatske Zdenko Ljevak najavio je kako će zatražiti snimak emisije 'Trenutak istine' u kojoj homoseksualac Milan Krželj priča o svojim perverzijama i da će Nova TV možda i privremeno ostati bez koncesije, prenosi net.hr. Zbog vulgarnosti o kojima se govorilo u udarnom televizijskom terminu, Nova TV je ponovo na udaru Vijeća.
"To je neprihvatljivo. Zna se koji se sadržaji (vulgarnost, seks, psovke...) ne smiju emitirati u vrijeme kada ih mogu gledati i djeca, izjavio je Zdenko Ljevak, predsjednik Vijeća za elektronske medije u izjavi za Večernji list.

Nakon pregleda snimka gostovanja Milana Krželja za Novu TV su najavljene oštre i rigorozne sankcije ako se ustanovi kršenje jasnih pravila obaveznih za sve televizije u Hrvatskoj

'Uvjeravam vas da ćemo biti vrlo rigorozni! Pa i po cijenu da privremeno oduzmemo koncesiju. Bit ćemo puno, puno stroži jer u rukama imamo alat koji je prilično moćan. Ali i podsjećam da pri tome moramo poštovati proceduru.", rekao je Zdenko Ljevak za Večernji list.

Nova TV ne vidi ništa sporno u gostovanju Milana Krželja niti u tome što je on govorio:

"'Trenutak istine' je emisija u kojoj nema ni nasilja ni psovki, nego samo iskrenost kandidata do razine koju su sami spremni iznijeti. Prikazuje se u terminu primjerenom za ovu vrstu programskog sadržaja i označen je dobnom oznakom kojoj prethodi i upozorenje o primjerenosti sadržaja. Termin ovog formata baziran je prema evropskim i svjetskim standardima gdje se ovaj format u deset zemalja prikazuje u udarnom terminu, u 20 ili 21 sati.", stoji u saopćenju Nove TV upućene hrvatskim medijima.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...