Na otoku u Hrvatskoj
0

Završeno snimanje novog igranog filma Danisa Tanovića: Pogledajte detalje sa seta

N. C.
Na otoku Prviću u Hrvatskoj, u mjestu Prvić Šeprurine, nakon 27 dana snimanja pala je zadnja klapa dugometražnog igranog filma "Nakon ljeta", u režiji oskarovca Danisa Tanovića.

Film nastaje u produkciji Propeler Filma (Hrvatska), u koprodukciji s kućama Tramal Films (Slovenija), Obala Art Centar (Bosna i Hercegovina), Baš Čelik (Srbija) i Tangaj Production (Rumunjska). Zadnja klapa snimanja pala je u utorak, 10. oktobra.

"Nakon ljeta" komična je drama o nenadanoj romansi u kasno ljeto koja prerasta u priču o prihvaćanju i ljubavi prema drugome, prema otoku, korijenima, a najviše prema sebi.

Scenarij potpisuju Anja Matković, Nikola Kuprešanin i Danis Tanović. Direktor fotografije je Miloš Jaćimović, a u glavnim su ulogama Anja Matković i Uliks Fehmiu. Ostale uloge tumače Goran Navojec, Mario Knezović, Ivana Roščić, Boris Ler, Luka Juričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić i brojni drugi. Scenografkinja filma je Veronika Radman, kostimografkinja Dubravka Skvrce, a majstorica maske Silvija Bradica.

Producenti su Lana Matić i Boris T. Matić, a koproducenti Jelena Mitrović, Miha Černec, Jožko Rutar, Mirsad Purivatra, Jovan Marjanović i Anamaria Antoci.

Danis Tanović višestruko je nagrađivani reditelj, scenarist i producent. Njegov film "Ničija zemlja" (2001), za koji je napisao i scenarij, nagrađen je Oscarom i Zlatnim globusom za najbolji film na stranom jeziku. Dvostruki je dobitnik Srebrnog medvjeda za filmove "Epizoda u životu berača željeza" (2013) i "Smrt u Sarajevu" (2016).

Ekipa filma zahvaljuje predivnim mještanima Prvić Šepurine na gostoprimstvu te rukovodstvu Grada Vodica na iskazanoj pomoći tokom realizacije filma.

Film nastaje uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Rumunjskog filmskog centra, BH Telecoma i Potprograma MEDIA Programa Kreativne Europe za razvoj projekta.