Film/TV
0

Završeno snimanje filma "Top je bio vreo"

SRNA
U Kozarskoj Dubici je završeno snimanje igranog filma "Top je bio vreo" scenariste i reditelja Slobodana Skerlića, koji je rađen po istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića.

Druženje filmske ekipe sa Dubičanima počelo je 26. decembra prošle godine, kada je u gradskom stambenom naselju "Puhalo" snimljena prva filmska klapa.

"Druženje filmske ekipe sa Dubičanima počelo krajem decembra prošle godine, kada je snimljena prva filmska klapa. Odlaskom ekipe iz Kozarske Dubice privedena je kraju prva faza snimanja ove filmske priče, a još je ostalo desetak dana snimanja po ostalim lokacijama u BiH", istakao je producent filma Tihomir Stanić.

On je najavio da će, ako sve protekne kako treba, premijera filma biti održana na jesen, te precizirao da budžet filma iznosi milion i 6.000 eura.

"Film ne staje ni na jednu od zaraćenih strana. Djeca su važnija od svih naših političkih i drugih sukoba", naglasio je režiser Bogdan Skerlić i dodao da je najveća snaga filma glumačka ekipa, koju čine neki od najboljih glumaca na ovim prostorima.

U filmu glumi 48 glumaca, a glavna uloga je povjerena dvanaestogodišnjem dječaku Stanislavu Ručnovu iz Kozarske Dubice, kojem je ovo prvo glumačko iskustvo, a njegovog najboljeg druga Amera u filmu glumi trinaestogodišnji Muhamed Dupovac iz Sarajeva. 

U filmskom ostvarenju "Top je bio vreo" glume još i mnoga poznata imena iz svijeta domaćeg i regionalnog filma i pozorišta kao što su Nikola Đuričko, Anita Mančić, Slavko Štimac, Ivica Vidović, Srđan Todorović, Mira Banjac, Bojana Maljević, Aleksandar Stojković Piksi, Željko Stjepanović, Stefan Bundalo, Sandra Ljubojević, Feđa Štukan, Željko Kasap, Kenan Musić i drugi.
Priča filma, koji se radi u koprodukciji "Drina filma" iz Beograda, "Balkan filma" iz Kozarske Dubice, "Olimp filma" iz Zagreba i "Se troa" iz Pariza, dešava se u zimskom periodu 1992. i 1993. godine u Sarajevu.