Trajao 118 dana
22

Završen je najduži štrajk u historiji Hollywooda, oglasio se i Miraj Grbić

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Službeno je završio štrajk američkog sindikata SAG-AFTRA, koji obuhvaća oko 160.000 filmskih, televizijskih i glasovnih glumaca i srodnih zanimanja. Trajao je ukupno 118 dana, što ga čini najduljim štrajkom glumaca u historiji Hollywooda.

Bosanskohercegovački glumac s kalifornijskom adresom Miraj Grbić, reagirao je na završetak štrajka.

"Štrajk je gotov", natpis je na fotografiji s logom Udruženja glumaca i televizijskih umjetnika koju je Miraj podijelio na svom Instagram profilu.

"Povratak na posao", dodao je u komentaru.

Podsjetimo, Grbića je regionalna javnost upoznala kroz ulogu Čombeta u popularnoj seriji "Lud, zbunjen, normalan". Miraj već nekoliko godina živi u Los Angelesu sa svojom obitelji gdje radi na internacionalnoj karijeri.

Do sada je ostvario nekolio manjih uloga u serijama "S.W.A.T" i "Santa Clarita Diet", ali i u filmovima "Nemoguća misija" i "Bullet Train".

Inače, štrajk u Hollywoodu završio je privremenim dogovorom Udruženja glumaca s Udruženjem direktora filmskih i televizijskih programa.

"U ugovoru vrijednim više od jedne milijarde dolara postigli smo dogovor izvanrednog opsega", izjavio je sindikat u javnom saopćenju.

Objasnili su da će se time osigurati veće minimalne plaće i novi dodatci koje će plaćati streaming servisi. Detalje će otkriti nakon sastanka u petak.