Film/TV
0

Zašto je "Američki idol" bio gledaniji od "Super utorka"?

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dnevnik New York Daily News piše u četvrtak o razlozima razmjerno slabe gledanosti "super utorka", koji su televizijske mreže poput CNN-a, Fox Newsa i MSNBC-a prenosile cijeli dan.

"Gledatelj se međutim osjećao kao kada bi se, na njegovu molbu da mu se dade čaša vode, u njega uperio vatrogasni šmrk." Ovako je TV praćenje stranačkih izbora u 24 savezne države u urorak uvečer slikovito opisao David Hinckley, TV kritičar njujorškog dnevnika.

"Bilo je svega previše, ponajviše stručnih analiza, da čovjeka zaboli glava", tvrdi Hinckley, koji kaže da je upravo to razlog zbog čega je većina gledatelja tu večer preferirala šou program "Američki Idol".

"CNN-ov studio za praćenje izbora tako je savršeno tehnički opremljen da izgleda kao da će ovog trenutka biti lansiran u svemir. No, kakve koristi od toga kada ste preopterećeni lavinom informacija, naprimjer, analizom rezultata u svakom pojedinom izbornom okrugu u Džordžiji", piše Hinckley.

On dodaje da je televizijsko praćenje izbornog "super utorka" gledatelje informiralo, ali im nije dobro objasnilo što se dogodilo i zašto.