Film/TV
3

"Zašto baš on?", "Zabranjeno pušenje u Sarajevu" i "Balerina i Viktor" u Cinema Cityju

Od 22. decembra na program Cinema Cityja stižu tri nova filmska naslova.

"Zašto baš on?" (Why Him?) je komedija reditelja Johna Hamburga, a glavne uloge u filmu tumače James Franco, Zoey Deutch i Bryan Cranston.

James Franco i Bryan Cranston čine neobično zabavan duo u priči o čudnom multimilioneru (Franko) koji se zaljubljuje u njegovu kćer (Zoey Deutch). Radnja prati porodicu Fleming koja za vrijeme praznika dolazi u ogromnu kuću budućeg zeta, opsjednutog neobičnim stvarima i navikama. On polako zadobije povjerenje svih osim budućeg tasta, čiji mu je blagoslov potreban ne bi li zaprosio njegovu kćer, a svoju ljubav, za Božić...

"Zabranjeno pušenje u Sarajevu" je dokumentarac reditelja Gianluca Loffredoa.

Historiju jugoslavenskog rock benda Zabranjeno pušenje ispričala su prva tri člana: Sejo Sexon, Nele Karajlić i Zenit Đozić. Priča ujedno oslikava događaje u Jugoslaviji u posljednjih 30 godina.

"Balerina i Viktor" (Ballerina) je animirana porodična avantura rediteljskog dvojca Erica Summera i Erica Warina.

Felicie, jedanaestogodišnja djevojčica bez roditelja, ima jednu strast: plesanje. Njezin najveći san je da postane balerina Pariške Opere Garnier. Kako bi ostvarila svoj san, Felicie i njen najbolji prijatelj Victor, smisle genijalan plan kako bi pobjegli iz sirotišta i otišli u Pariz. Budući da je spreman učiniti sve kako bi postala balerina, Felicie će uzeti identitet svoje suparnice Camille kako bi je primili u baletnu školu. S mentoricom Odette i Victorom na svojoj strani, Felicie će se morati truditi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveći san.