Od 23. marta na RTL-u
36

Žarko Radić o novoj ulozi: Uvijek je zabavno snimati s Enisom Bešlagićem

E. Sk.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Popularni hrvatski glumac Žarko Radić zajedno s Enisom Bešlagićem već nekoliko mjeseci snima seriju za RTL. Kako je otkrio u razgovoru za Klix.ba, riječ je o sitcomu koji bi se trebao počeo emitirati 23. marta.
Telefonskim pozivom glumca smo zatekli u pauzi od snimanja te je izdvojio nekoliko minuta kako bi nam govorio o aktuelnom projektu, druženju s Enisom, ali nam je otkrio i da li se umorio od glume ili i dalje uživa raditi pod svjetlima reflektora.

"Enis i ja smo radili prije desetak godina zajedno, imamo zajednička iskustva. S njim je uvijek zabavno, uvijek je raspoložen. Radimo jedan lijepi sitcom i sve se lijepo uklapa. Najviše sam okupiran tom serijom koju snimamo za RTL televiziju posljednjih pet mjeseci. Nadam se da će se svidjeti publici jer je ekipa veoma dobra. Očekujemo dobar rezultat, odnosno veliku gledanost", kaže nam.

Dodaje, da osim njih dvojice dio glumačke ekipe čine i Kristina Popović iz Beograda te Tara Roksandić i Filip Križan iz Zagreba.

Hrvatskog glumca proslavile su uloge u kultnim serijama "Kapelski kresovi" i "Otpisani". Ipak, priznaje kako ga već dugo ne zovu Jastreb, nego Sveto, po ulozi koju je igrao u hrvatskoj seriji "Kud puklo da puklo".

"Zvali su me Jastreb godinama, ali posljednje vrijeme zvali su me i Sveto, Mijo..., kako god se neka serija pojavi, tako mi mijenjaju imena, ali to je dobro, da nisam samo Jastreb", priznaje Radić.

Još se, kaže nam, nije umorio od glume.

"Još mi je gluma veliki izazov. To je za mene jedna fina kombinacija igre i psihoterapije, tako da mi nije nikad dosadno", govori Radić.

Ponekad mu je teško, priznaje, izaći iz uloge koju glumi.

"Ima izljeva nervoze kod kuće kad se spremam za određeni lik, kad radim nekoliko mjeseci i učim lik koji trebam igrati, upijam njegova ponašanja, ali se trudim da se to previše ne odražava na moj privatni život. Ponekad iskoči taj lik kojeg igram u nekim privatnim ponašanjima, ali se borim protiv toga, jer privatno i poslovno ne bih trebao miješati", smatra Radić.

Dok privodimo razgovor kraju jer mu je već isteklo vrijeme za pauzu i mora se vratiti novoj ulozi, govori nam kako vrlo malo zapravo ima slobodnog vremena.

"Od kada snimamo ovu seriju za RTL, dosta intenzivno radimo, imam naučiti dosta teksta pa nemam baš puno slobodnog vremena. Preko vikenda, kad ne snimamo, dosta vremena potrošim na učenje teksta i pripreme za narednu sedmicu, ali naravno uvijek se zalomi neko kraće druženje koje je neophodno svima nama", iskren je Radić.