Kolege i publika zabrinuti
0

Zadnji Ledgerov film neće na veliko platno?

Sarajevo-x.com
Posljednji film Oskarovca Heatha Ledgera možda nikad ne ugleda svjetlo dana mada je film već odavno snimljen, piše Independent.

Rano preminuli glumac Heath Ledger snimio je otprilike trećinu svoje uloge u nezavisnom filmu 'The Imaginarium of Dr Parnassus', fantastičnoj priči o mađioničaru iz putujućeg cirkusa koji sklopi pakt sa đavolom, te putuje kroz vrijeme.

Nakon što je glumac umro zbog slučajnog predoziranja lijekovima, reditelj i scenarista filma, Terry Gilliam, morao je napraviti ogromne izmjene u scenariju. Lik mađioničara Tonyja tako su nakon Legderove smrti tumačila tri vrhunska holivudska glumca Johnny Depp, Colin Farrrell i Jude Law, koji su tumačili Tonyja u različitim transformacijama priilkom putovanja kroz vrijeme,

No, nakon planetarnog uspjeha filma 'The Dark Knight' kojeg je najviše i proslavio karizmatični Ledger u ulozi Jokera, filmu Terryja Gilliama su također predviđali veliki uspjeh.

Iz zasad nerazjašnjenih razloga, film koji je koštao 20 miliona dolara nije stigao na velika platna, a filmski radnici se boje da bi 'The Imaginarium of Dr. Parnassus' mogao završiti kao i svaki drugi nezavisni film - distribucijom na DVD-u.

Mnogi se nadaju da posljednji film Heatha Ledgera neće doživjeti tu sudbinu i da će Gilliam naći distributera, dodaje Independent, jer uz takvu glumačku ekipu uspjeh filma je zagarantovan.