Velika Britanija
0

Zabranjen kontraverzni poster TV serije "Skins"

Sarajevo-x.com
Postavljanje postera koji promoviše tinejdžersku seriju britanskog javnog TV servisa, “Skins”, zabranila je organizacija Advertising Standards Authority (ASA).

Na posteru su prikazane dvije glumačke zvijezde, April Pearson (Michell) i Mike Bailey (Sid), okruženi parovima koji, navodno, učestvuju u orgijama.

Iz ASA-e je javljeno da bi objavljivanje postera moglo izazvati ozbiljno kazneno djelo širih razmjera i da je neprimjereno postaviti ga u javnosti jer bi tako bio izložen pogledima djece.

Nakon što je dobio 42 žalbe, TV servisu Channel 4 je naloženo da prestane koristiti poster u promotivne svrhe,

ASA je odbila prigovor u vezi sa drugim posterom, koji prikazuje lik Tonyja (Nicholas Hoult) kako leži zagnjuren u kadi otvorenih očiju.

Ova organizacija je također odbacila pritužbe da poster koji prikazuje orgije, navodno, promoviše seks maloljetnih osoba i da bi kao takav mogao ohrabriti djecu da imitiraju takvo ponašanje.

Predstavnici TV servisa Channel 4 izjavili su, kako prenosi BBC, da im nije bila namjera izazvati prekršaj i da druga serija postera “Skins” jasno pokazuje posljedice hedonističkog i neodgovornog ponašanja.