Od 31. marta
1

Zabava za najmlađe: Animirano-igrani film "Petar Zec" na repertoaru multiplexa Cinema Cityja

Klix.ba
Animirano-igrani film "Petar Zec" najveći porodični filmski događaj ovog proljeća, koji je u proteklih sedam dana u BH kinima pogledalo preko 5000 mališana i njihovih roditelja nastavlja pripremati iznenađenja za najmlađu publiku. Tako će ovog prazničnog vikenda u multiplexu Cinema City svi imati priliku uživati uz film i razne zabavne i edukativne aktivnosti na otvorenju promotivne akcije sarajevskog multiplexa povodom proljetnog školskog raspusta - Spring break.

U subotu, tačnije od 31. marta od 13:00 sati u produkciji Con filma bit će prikazan film "Petar Zec", koji će otvoriti promotivnu akciju Spring Break, a mališani će se prije i nakon projekcije zabaviti uz radionice na temu filma. Imat će priliku učestvovati i u nagradnim igrama i osvojiti poklone, a svi prisutni će uživati u nastupu mališana iz hora Superar in Bosnia-Herzegovina.

Tokom cijele sedmice proljetnog raspusta svi najmlađi posjetioci moći će gledati film "Petar Zec" i ostale dječije filmove na matineja projekcijama u Cinema City i uživati u posebnim ponudama na koncesijama i u caffe baru sarajevskog multiplexa.

U ovom animirano-igranom filmu prikazana je neispričana priča o Petru Zecu koja počinje tako što on i njegova cijela porodica preuzmu farmu starog gospodina Gregora te je počnu uništavati bacajući voće i povrće na sve strane i praveći nered. Ipak, mladi Gregor nije samo nevjerojatan neprijatelj, već i potencijalni suparnik. On se zaljubljuje u lokalnu slikarku Bibu koja je ujedno i zekina surogat majka. Sada Petar ima dvostruko više razloga da otjera uljeza što na kraju rezultira pravom bitkom, kako za farmu, tako i za naklonost lijepe Bibe.

Glasove glavnim likovima u sinhronizovanoj verziji filma za bh. tržište posudit će plejada sjajnih regionalnih glumaca. U avanturama jednog od najpopularnijih dječijih likova na svijetu mogu uživati oni najmlađi gledaoci, a i roditelji će se sigurno jednako dobro zabaviti.

Pretprodaja ulaznica za prvi dan druženja 31. marta je već u prodaji na kasama multiplexa Cinema City po cijeni od 5,00KM.