Box office
0

"Yes Man" debitovao kao najgledaniji film

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Nevrijeme koje vlada u Sjedinjenim Američkim Državama umnogome je utjecalo na rad tamošnjih kino dvorana. Tako je najgledaniji film, komedija "Yes Man" sa Jimom Carreyem u glavnoj ulozi, kao nagledaniji prikupio tek 18,2 miliona dolara od prodaje ulaznica.

"Yes Man" je film o propalici kojoj se život okrene naglavačke nakon što usvoji filozofiju po kojoj će svemu govoriti "da".

Kako su istakli iz studija Warner Bros, na drugom mjestu po gledanosti prethodnog vikenda našla se drama "Seven Pounds" s Willom Smithom i sa 16 miliona dolara. U ovom filmu Smith kao misteriozni IRS agent čini dobra djela za strance. Animinani film Matthewa Brodericka "The Tale of Despereaux" o mišu na herojskoj misiji debitirao je na trećoj poziciji.

"The Day the Earth Stood Still" s Keanu Reevesom pao je s prvog na četvrto mjesto, a u deset dana prikazivanja prikupio je ukupno 48,6 miliona dolara.

Ako se uzme u obzir ekonomska situacija, iz produkcijskih studija navode kako su zadovoljni ovogodišnjom zaradom, a od prethodnog petka do ponedjeljka u kinima SAD-a i Kanade publika je gledala sljedeće filmove:

  1. "Yes Man" 18,2 miliona,
  2. "Seven Pounds" 16 miliona,
  3. "The Tale of Despereaux" 10,5 miliona,
  4. "The Day the Earth Stood Still" 10,2 miliona,
  1. "Four Christmases" 7,7 miliona,
  2. "Twilight" 5,2 miliona,
  3. "Bolt" 4,3 miliona,
  4. "Slumdog Millionaire" 3,2 miliona,
  5. "Australia" 2,3 miliona,
  6. "Quantum of Solace" 2,2 miliona.