{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Yakuze: Brzi, žestoki i opasni

24.7.2013. u 11:32
0
2
Yakuze: Brzi, žestoki i opasni
0
Morohoshi-san zvijezda je dokumentarnog filma "Underground Hero: Love to Hate Me" o japanskoj kriminalnoj organizaciji Yakuze, njenim saradnicima i automobilima koje voze.
Morohoshi-san je pripadnik Yakuze koji priznaje da su njegovi poslovni interesi prilično sumnjivi. Zbog toga bi se od njega očekivalo da vozi najneupadljiviji mogući automobil. Međutim, ovaj "biznismen" iz Kabukichoua, tokijske "zabavne oblasti" vozi neonima osvijetljeni Lamborghini Diablo.

Tokijski videograf, Luke Huxham, na ideju za dokumentarac došao je nakon što je vidio "sumnjive ljude kako se vozikaju okolo u superautomobilima".

"Ne možete tek tako prići ovim momcima i pitati ih da budu u vašem filmu. Ne možete ušetati u Kabukichou nakon ponoći i snimati ljude sa tetovažama preko čitavog tijela, ukoliko ne želite slomljen nos. Potreban vam je neko ko je u dobrim odnosima sa ljudima u ovoj podzemnoj kulturi da ih pita da vas pozovu na onoliko dugo koliko vam je dozvoljeno da ostanete, a to obično nije baš dugo", rekao je Huxham.

Huxham je uspostavio odnos sa Morohoshi-sanom, Lamborghini fanatikom, i snimao ga dok se vozi japanskim motociklističkim bandama Bosozoku i Yakuzama u jarko obojenim Lamborghinijima.

Yakuza je kolektivni termin za japanske organizirane kriminalne sindikate. Smatra se da ima više od 100 hiljada članova raširenih širom zemlje u različitim bandama. Zajedno čine najveću organiziranu kriminalnu grupu na svijetu.

Bande, zajedno sa uličnim trkačima iz Osake i motociklističkim bandama Bosozoku iz Kanto oblasti, poznate su po svojoj ljubavi ka modificiranju automobila.

Nije poznato da li je Morohoshi-san zaista povezan sa Yakuzom, ali on priznaje da je njegov posao u "sivoj zoni".

"Stil je ličan, ali zabava je univerzalna i to je ono što trebate prihvatiti prije gledanja ovog filma. Morohoshi-san živi između linija, negdje u sivoj zoni. Miješanje sa nepoželjnima i modificiranje Lamborghinija na načine o kojima mnogi od nas nikad ne bi ni sanjali čine njegov stil jedinstvenim i upitnim, ali jedna stvar je sigurna – on je isuviše zauzet zabavljanjem da bi brinuo o tome šta ljudi o njemu misle", rekao je Huxham.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: