Meeting Point
0

"X-Men" u Sarajevu i prije američke premijere

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sarajevska publika imat će priliku od 29. aprila uživati u četvrtom nastavku planetarno popularne "X-Men" sage u kojoj se Hugh Jackman ponovo našao u koži Wolverinea – jednog od najjačih, najopasnijih i najborbenijih superjunaka ikad.

Kino Meeting Point počinje prikazivanje filma "X-Men početak: Wolverine" dva dana prije zvanične američke premijere.

Radnja filma hronološki je smještena prije svih dosadašnjih nastavaka franšize, pa će publika biti u prilici vidjeti početke i prve pustolovine nekih od najpoznatijih (anti)junaka serijala.

Priča počinje davne 1850. godine kada braća James Logan i Victor Creed, tada još kao djeca, pobjegnu zajedno od kuće, nakon što je Logan ubio svog očuha. Odrasli su na ratištu, što ih je učinilo savršenim kandidatima za borbeni tim mutanata za samoubilačke misije. Oni će sudjelovati u novom tajnom projektu američke vlade "Weapon X", vrijednom milijardu dolara.

Režiju novog nastavka "X-Mena" potpisuje južnoafrički reditelj Gavin Hood iza kojega su sjajna politička drama "Nestali zarobljenik" i Oskarom nagrađen "Tsotsi". Scenaristi su David Benioff ("Troja") i Skip Woods ("Operacija Swordfish"), a producentski tim je radio na nizu blockbustera kao što su "Iron Man", "Nevjerovatni Hulk", "Spider-man" i drugi.

Kritičari "Wolverineu", jednom od najiščekivanijih naslova ove godine, predviđaju blistav uspjeh prvenstveno iz razloga što cijeli serijal ima iznimno veliku bazu obožavatelja, ali i zbog kvalitetnog odabira glumaca te inteligentne i dopadljive režije. Kod fanova je situacija još i bolja. Brojni forumi i web stranice pretrpane su komentarima nestrpljivih fanova koji jedva čekaju dan kada će film ugledati svjetlo dana.

Film će se u kinu Meeting Point prikazivati od 29. aprila u terminima od 18, 20 i 22 sata.